Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS3

Nieuws: Audi RS3

Een knallend afscheid

23.11.2010

Een dijk van een motor, vierwielaandrijving en bloedsnelle prestaties in een aantrekkelijk omhulsel. Audi verwelkomt voor het eerst in haar geschiedenis een RS op basis van de A3 (Sportback). Een knallend afscheid van het model dat op z’n laatste benen loopt.

Lang hebben we ernaar uitgekeken en op moeten wachten: een Audi RS3. Nu is 'ie er dan eindelijk en Audi heeft het wachten de moeite waard gemaakt. Want, deze bom - kernbom mogen we wel zeggen - beschikt over dezelfde vijfcilinder als de TT RS en hoest zowaar 340 pk op. Het maximale koppel ligt op 450 Nm en een dergelijke hoeveelheid kracht is goed voor een katapultsprint van 0-100 km/h in 4,6 seconden. Dat is net zo snel als de R8 met V8! En dat terwijl jij met het hele gezin plus viervoeter onderweg bent, want Audi heeft de RS3 op de Sportback gebaseerd en dat betekent een volwaardige vierzitter en nog voldoende bagageruimte ook. Geweldig toch!

Overige cijfers
RS3De topsnelheid van de RS3 is begrensd op 250 km/h. Wie de 2.5 liter turbomotor gematigd de sporen geeft kan een gemiddeld benzineverbruik halen van 9,1 l/100 km. De daarbij gepaard gaande CO2-uitstoot bedraagt 212 g/km. Op- en terugschakelen gaat overigens razendsnel via de 7-traps automaat en kan via de peddels vlak achter het stuurwiel. Dankzij de permanente vierwielaandrijving Quattro in combinatie met een toegenomen spoorbreedte zou er grip te over moeten zijn. Een verlaging van 25 mm garandeert een sublieme wegligging, niet in de laatste plaats vanwege het speciaal afgestemde sportonderstel.

Slappe was
RS3Het is niet moeilijk de Audi RS3 te onderscheiden van een huis-tuin-en-keuken-A3. Quattro GmbH heeft flink uitgepakt. Dikke spoilers, uitgeklopte wielkasten, 19 inch lichtmetaal, serieuze rubberen sloffen en remmerij dat op de taak berekend is. Het interieur wordt gesierd door fijn nappaleder voorzien van contrasterende stiksels, fraai geprofileerde sportstoelen en details afgewerkt met pianolak of aluminium. Aan features eveneens geen gebrek. Meest interessante zijn de Sport-knop en de laptimer. Ook leuk is het ESP dat meerdere niveaus kent: volledig aan, een vleugje speelruimte of compleet uitgeschakeld.

Audi zet de nieuwe RS3 Sportback begin 2011 bij haar dealers. Prijzen volgen spoedig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model