Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS Q3 concept

Nieuws: Audi RS Q3 concept

Audi RS Q3 concept met 360 pk

18.04.2012

Q en RS, het zijn vanaf heden twee Audi-termen die in één adem genoemd kunnen worden. Op de Beijing Autoshow onthult Audi deze RS Q3 concept die een voorproefje geeft van een spectaculaire Q3 met RS-power.

Nooit eerder verscheen er een S- of RS-model op basis van een Audi Q op de markt. Maar daar lijkt nu echt verandering in te komen. Tijdens de internationale perspresentatie van de Audi Q3, vorig jaar zomer, gunden de engineers ons al een rondje in een prototype van een door een vijfcilinder turbomotor aangedreven Q3 met RS-genen. Enthousiast als we toen al waren over de kracht en natuurlijk de sound van de vijfcilinder zien wij dan ook met enthousiasme uit naar een marktintroductie. En die lijkt nu wel heel dichtbij te komen.

360 pk
Audi RS Q3De conceptcar die in Beijing staat wordt namelijk aangedreven door de 2.5 liter vijfcilinder turbomotor met maar liefst 360 pk. De motor is gekoppeld aan een zeventraps S-tronic transmissie met dubbele koppeling en uiteraard worden de aandrijfkrachten verdeeld over alle vier de wielen middels quattro aandrijving. 'Pedal to the metal' sprint de RS Q3 in 5,2 seconden naar de honderd en kan een topsnelheid van 265 km/h worden genoteerd.

RS-looks
Potent als zijn inborst is toont zijn uiterlijk een klassieke RS-look. Dat betekent sportief, een tikkeltje agressief maar nog altijd relatief bescheiden. De kenmerkende RS-voorbumper met kloeke luchtinlaten en opvallende honingraatgrille trekt zonder meer direct alle aandacht naar zich toe. Wie zichzelf een tweede blik gunt zal de licht getinte koplampunits, de deels in matzwart uitgevoerde voorspoiler en de grote achterspoiler, speciale achterbumper en twee uitlaatpijpen zien. De 20 inch lichtmetalen wielen vullen de uitklopte wielkasten volledig op.

Zwart
Het overheersend zwarte interieur bekent kleur dankzij de Alcantara inlegstukken in de stoelen en deurpanelen. Voor de rest overheerst zwart leer op de stoelen, het dashboard en de middentunnel. De sierstrips lijken wellicht van carbon, maar zijn gemaakt van het vederlichte en ultrasterke CFRP waarin overigens ook de voorspoiler is uitgevoerd. Leuk detail is het feit dat Audi de toerenteller heeft uitgevoerd in Chinese cijfers.

Formaliteit
Hoewel de Audi RS Q3 officieel nog het predicaat 'concept' draagt valt er niet aan te twijfelen dat het model er komen gaat. Daarvoor ziet hij er te definitief uit. En bovendien kunnen ze het ook niet maken er niet mee te komen. We waren immers zo enthousiast toen we al een blokje om konden met het prototype. Het is dus slechts een kwestie van een formaliteit. Dat lijkt ons duidelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model