Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8

Nieuws: Audi R8

Bruut pk-monster: Abt R8 GTR

26.02.2013

De Audi R8 van Abt is een brute machine. Met 620 pk weet de V10 uit de Audi R8 Plus een vermogen op te hoesten waar zelfs tuner Abt niet elke dag mee te maken heeft.

Af-fabriek produceert de 5.2 liter V10 van de R8 Plus 550 pk. De GTR van Abt beschikt over nog eens 70 pk extra waarmee het totaalvermogen op 620 pk is komen te liggen. Met eveneens 10 Nm meer koppel (550 Nm totaal) spurt de auto nu in 3,2 seconden van nul naar 100 km/h. Dat is een nette 0,7 seconden sneller dan de reguliere versie. De topsnelheid bedraagt 325 km/h, mede met dank aan die gigantische achtervleugel. Het voorgaande model kwam niet verder dan 316 km/h.

Lichter
Niet alleen het extra vermogen draagt bij aan de hogere prestaties. Abt heeft een aantal onderdelen van de fabriek vervangen voor panelen van carbon. De dorpels, het voor- en achterscherm en een groot deel van het front zijn eruit vervaardigd. Uiteindelijk wist Abt maar liefst 110 kg van het drooggewicht van de R8 af te snoepen. Bovendien komt de Abt R8 GTR met een verstelbare sportophanging en nieuwe, lichtere velgen.

Duur grapje
Om koninklijk rond te kunnen rijden in de Abt R8 GTR moet je flink in de buidel tasten. In Duitsland kost de auto net geen 344.000 euro. Reken in Nederland dus op een prijs van rond de vier ton, ruim 150.000 euro meer dan de fabrieksversie. In die prijs zit overigens wel het alcantaraleer in het interieur begrepen alsook een videosysteem voor de bestuurder. Verder krijgt iedere koper bij de aflevering een brandblusser, racehelm en racepak overhandigd. Kijk, dat is een keer wat anders dan een bosje bloemen (voor vrouwlief).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model