Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8

Nieuws: Audi R8

Audi verwent China met R8 China Edition

10.12.2012

Wie veel afneemt, wordt bevoordeeld. Zo werkt het nu eenmaal en zo werkt het in het geval van de Audi R8 China Edition voor de Chinese automarkt. De Aziatische grootmacht krijgt naar aanleiding van hun enorme Audi-afname 89 stuks van deze speciale R8 toebedeeld. En bij dit aantal blijft het.

Wat de Audi R8 China Edition vooral zeer speciaal maakt is een interieur dat deels bekleed is met haaienhuid. Degene die hiervan eerder heeft gehoord mag zich melden bij de redactie, maar wij hebben dit nog nooit meegemaakt. Hoe zal het aanvoelen vragen we ons ook meteen af. Zitten doet de gelukkige Chinees gewoon op leder van runderen waarbij het zitvlak en de rugleuning is omzoomd met alcantara. Ook om het stuurwiel vind je deze stofsoort. Het exterieur is te verkrijgen in twee kleurencombinaties: Malibu Blue met Suzuka Grey sideblades of vice versa.

Oude koek
Opvallend genoeg is dat de R8 China Edition nog gebaseerd is op het pre-facelift model. Voor het vermogen van de 5.2 liter V10 die achterin ligt maakt dat niet uit, dat bedraagt onveranderd 525 pk. Overigens worden er 89 stuks van de speciale China-editie gebouwd en niet 99 zoals de badge op de R tronic-versnellingspook doet vermoeden. Alle exemplaren waarin het nummer 4 voorkomt zullen niet worden geproduceerd. De Chinezen mijden dit cijfer namelijk liever, waardoor de oplage beperkt blijft tot 89 exemplaren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model