Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 V12 TDI concept

Nieuws: Audi R8 V12 TDI concept

Supercar met dieselmotor

22.01.2008

Met de presentatie van de Audi R8 V12 TDI wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in het boek dat ´de moderne dieselmotor´ heet.

Onder de glazen motorkap van de R8 lepelt Audi namelijk een V12 TDI-motor met een vermogen van 500 pk en een koppel van 1.000 Nm. De R8 V12 TDI weet daarmee indrukwekkende prestaties te realiseren.

Nieuws Audi R8 V12 TDI conceptHet is ongelofelijk wat Audi met dieselmotoren kan bereiken. Zo won de Duitse autofabrikant meerdere 24 uren van Le Mans met onder de motorkap een TDI-motor. Voor het eerst in de geschiedenis gebruikt Audi die kennis ook voor een straatauto met een dergelijk potentieel. Want conceptcar of niet, de R8 V12 TDI is een zeer duidelijke aanwijzing dat Audi binnen afzienbare tijd met een R8 TDI op de proppen komt. Met een acceleratie van 0-100 km/h in 4,2 seconden en een topsnelheid van ruim 300 km/h doet de R8 V12 TDI daarmee absoluut niet onder voor zijn benzinebroeder.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model