Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 V10

Nieuws: Audi R8 V10

Audi R8 V10 volgens Abt

17.05.2013

Onlangs onthulde Abt haar visie op de topvariant van de R8 V10 Plus. Het resultaat was een ruim 600 pk sterk beest met een excentrieke bodykit en dito wielen. Voor de mensen die dit net iets te veel van het goede is komt de Duitse tuner nu met een licht milde versie.

Inderdaad, de R8 die Abt Sportsline ons nu brengt doet het rustiger aan, maar wat heet... Deze geknepen afgeleide van de R8 GTR kan alsnog sneller naar 100 km/h knallen dan menigeen een flesje pils kan openen; slechts 3,8 seconden doet hij erover. En de topsnelheid? Die ligt maar 5 km/h lager dan dat van de GTR. Van een afgezwakte versie is dus nauwelijks te spreken.

Stijver
Met exact 600 pk valt de herziende R8 van Abt precies tussen het vermogen van hun eigen GTR en dat van de 550 pk sterke R8 V10 Plus van Audi in. Qua prestaties ligt hij daarentegen dichter tegen de GTR, meent Abt. Stijvere en kortere veren moeten een strakker weggedrag en betere controle garanderen en de stabiliteit op hogere snelheden is verhoogd door een achterspoiler. De aanpassingen zijn niet zeer ingrijpend, maar leveren volgens de tuner een groot verschil op. De 19 inch wielen zijn vooral voor de sier gemonteerd. Ze zijn nieuw in het wielenprogramma en van het type Abt ER-F. De bandenmaat die daarbij hoort is 235/55 vóór en een ongelofelijk brede 305/55 achter. Kers op de Abt-taart is een sportuitlaatsysteem dat lichter en luider is dan het standaard exemplaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model