Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 Spyder

Nieuws: Audi R8 Spyder

Nieuwe Audi R8 Spyder enkel met 540 pk

24.03.2016

Audi heeft een nieuwe R8 Spyder. Met een beetje geluk valt daarvan aankomende zomer nog te genieten, al zal dat dan niet met de 610 pk sterke Plus-uitvoering zijn.

Toen Audi de nieuwe generatie R8 Coupé een jaar geleden voorstelde was die vanaf de marktlancering verkrijgbaar in twee smaken: met 540 pk sterke V10 of als R8 Plus, goed voor 610 pk uit diezelfde 5.2 liter tiencilinder. Voor de nieuwe R8 Spyder is het eerst genoemde vermogen genoeg, vindt Audi. Althans voorlopig is de verwachting, want technisch bezien is het immers een fluitje van een cent om ook de Spyder als V10 Plus op te dienen.

Je haar danst
Nu kan je in een hoekje gaan zitten kniezen, maar met 540 pk hoeft de nieuwe R8 Spyder zich allesbehalve te schamen. Zo heel veel cabrio's die ruim binnen de vier tellen naar 100 km/h spurten zijn er immers nu ook weer niet. En de topsnelheid laat je haar helemaal dansen, zo niet ruïneren: 318 km/h.

20 seconden
Uitgewaaid? Weet dan dat je niet helemaal stil hoeft te staan met de R8 Spyder om de stoffen kap geheel automatisch over je heen te laten trekken. Dat kan al rijdend tot een snelheid van 50 km/h en duurt 20 seconden. Openen vergt hetzelfde geduld. Interessanter, vinden we zelf, is de separaat te openen achterruit (ook in gesloten toestand). Op deze manier zit je droog of bescherm je jezelf tegen de felle zon, maar valt er toch maximaal te genieten van de audiofiele tiencilinder-symfonieën. De nieuwe Audi R8 Spyder is gepresenteerd op de New York Auto Show en staat vanaf september bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model