Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 Spyder

Nieuws: Audi R8 Spyder

Abt Sportline doet R8 Spyder

23.03.2010

Wat is er nog intenser dan een R8 Coupé? Precies, een Audi R8 Spyder; als omgevingsgeluiden zuiver hoorbaar met als hoogtepunt de fantastische huil van de V10 pal achter je. Maar wat is dan nog intenser dan een R8 Spyder? Precies, een Abt R8 Spyder.

Het kostte Abt Sportsline waarschijnlijk niet eens zo veel werk om de Audi R8 Spyder te optimaliseren. De ontwikkelingswerkzaamheden hiervoor waren immers al uitgevoerd voor de Coupé. Maar het mooiste is dat alle moeite bij de Spyder zoveel meer tot zijn recht komt. Kap naar beneden, voet op het rempedaal, ESP in Sport, bak in Sport, eerste versnelling, volgas, toeren maken, voet van de rem en de launch control klettert je in 3,8 seconden richting de horizon. Ondertussen doorbreekt je de 100 km/h-barrière om het pas bij 320 km/h op te geven. Wat moet dat een geweldige ervaring zijn!

Gewichtsreductie
Audi R8 SpyderDe Audi R8 Spyder bij Abt kreeg zoals gezegd dezelfde motorbehandeling als de Abt R8 Coupé, en het levert hem eveneens 600 pk op. Om dit alles beter in goede banen te leiden schroefde de tuner een verlagingset onder de cabriolet en monteerde het een aerodynamische stylingkit compleet uit carbon voor een optimale gewichtsverdeling. Alles aan de Abt R8 Spyder stond in het teken van gewichtbesparing dus ook de CR-wielen zijn lichter dan normale exemplaren. Ze meten 19 inch en 20 inch is tevens mogelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model