Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 e-tron

Nieuws: Audi R8 e-tron

Digitale binnenspiegel debuteert

10.08.2012

Na een succesvolle lancering tijdens de 24 uur van Le Mans brengt Audi de digitale achteruitkijkspiegel nu naar de openbare weg. De Audi R8 e-tron zal het eerste model zijn met deze noviteit.

Hoewel we tegenwoordig bij het autorijden non-stop worden ondersteund door allerhande systemen, ontwikkeld om mensen zo veilig mogelijk van begin- naar eindpunt te brengen, is het goed en regelmatig in de spiegels kijken nog altijd een onmisbaar deel van de rij-routine. Op dit gebied is van revolutionaire ontwikkelingen eigenlijk nooit sprake geweest. Audi gaat daar nu verandering in brengen want na een succesvolle implementatie tijdens de 24 uur van Le Mans gaat de digitale binnenspiegel zijn debuut maken op de openbare weg. Het eerste model dat zal worden uitgerust met het nieuwe systeem is de R8 e-tron die dankzij het ontbreken van een achterruit deze techniek goed kan gebruiken.

AMOLED
Audi is niet over één nacht ijs gegaan met deze 'spiegel' want de gebruikte techniek is state-of-the-art. Aan de achterzijde van de auto is een enkele millimeters metende camera geplaatst die bovendien wordt verwarmd als de buitentemperatuur onder het vriespunt duikt. In de cockpit is de camera verbonden aan een maar liefst 7,7 inch AMOLED-scherm, ontwikkeld door Samsung. Dankzij deze techniek, die zich al bewezen heeft bij mobiele telefoons en tablet-computers, is het beeld altijd van een hoog contrast en scherpte. Intelligente software zorgt ervoor dat het beeld wordt aangepast in veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld bij nachtelijk rijden of felle koplampen van achteropkomend. In de toekomst verwacht Audi ook extra informatie in de digitale binnenspiegel te kunnen weergeven. Of er ook plannen zijn om de digitale binnenspiegel in andere, minder kostbare Audi-modellen te introduceren is vooralsnog onbekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model