Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi R8 e-tron

Nieuws: Audi R8 e-tron

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

18.10.2016

Nog geen jaar heeft het geduurd, het elektrische supercar-avontuur dat Audi R8 e-tron heet. De Duitsers hebben de productie gestopt wegens teleurstellende verkopen.

Audi experimenteerde voor het eerst met een elektrische R8 tijdens de levenscyclus van de eerste generatie. Dat duurde uiteindelijk nog zes jaar, tot op de Autosalon van Genève in 2015. Toen introduceerden de Duitsers de R8 e-tron op basis van de nieuwste generatie, om in de loop van dat jaar aan de productie te beginnen. Maar nu is die dus al weer stopgezet.

Neus ophalen
Valt uit dit teleurstellende R8-avontuur op te maken dat men (nog) niet zit te wachten op de elektrische, geruisloze supercar? Misschien, want aan de specificaties en prestaties van de R8 e-tron kan het niet hebben gelegen.De R8 e-tron maakte gebruik van twee bij de achterwielen gemonteerde motoren die een totaal van 462 pk en liefst 900 Nm op konden wekken. Van 0 naar 100 km/h was zodoende al binnen 4 seconden gepiept, vergelijkbaar met de benzineslurpene V10-versies.

Ontiegelijk duur
Audi zelf gooit de korte levensduur van de R8 e-tron op diens prijskaartje. Die bedroeg namelijk maar liefst € 1 miljoen. Behoorlijk absurd als je weet dat je voor die prijs vijf Tesla's Model S P100D kunt kopen met dezelfde prestaties.Audi kon echter niet zakken in prijs vanwege de torenhoge ontwikkelingskosten in combinatie met de sowieso beperkte oplage van de R8 e-tron. Nog geen 100 zijn er verkocht. We zijn dus zeer benieuwd hoe de Rimac One het ervan af gaat brengen. Die EV-supercar zit namelijk in het zelfde schuitje.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model