Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Quattro GmbH

Nieuws: Audi Quattro GmbH

Audi zet in op verdubbeling RS-modellen

15.11.2016

Quattro GmbH van Audi heeft een nieuwe topman in de persoon van Stephan Winkelmann, de nimmer terughoudend geklede meneer die 11 jaar aan het hoofd stond van Lamborghini. En hij heeft er zin in!

Je zou denken dat het Audi voor de wind gaat met haar RS-modellen. Met enige regelmaat duikt er een nieuwe variant op en de media lust hier vervolgens wel pap van. Statistisch gezien gaat het echter minder dan Audi zou zien, en daarbij kijkt het vooral jaloers naar de buren. Die gesitueerd in München en Stuttgart uiteraard.BMW M en Mercedes-AMG verkopen veel meer performance-modellen dan Quattro en niet zo'n beetje ook. Tot wel drie keer zoveel als ook net-niet-rauwdouwers als de M140i en X4 M40i en SLK 43 en GLC 43 worden meegerekend. Dit terwijl het vergelijkbare S-modelgamma van Audi nota bene omvangrijker is.

15 in 2018
Om aansluiting te vinden bij M en AMG is Winkelmann voornemens het aantal RS-modellen te verdubbelen voor het jaar 2018 aanbreekt. Oftewel, van 7 nu naar 15 straks. Inclusief de R8. Hoeveel daarvan een opvolger zijn van een reeds bestaand RS-model en welke compleet nieuw, verklapt Winkelmann niet. Geen probleem, het antwoord laat zich vrij makkelijk raden. Immers, van alle modellijnen die Audi telt loopt enkel de evenredigheid Q's versus RS ietwat scheef. Maar ook wordt er gedacht aan meer geheel in eigen beheer ontwikkelde en gebouwde RS'n. Een spirituele opvolger van de oer-Quattro bijvoorbeeld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model