Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Quattro concept

Nieuws: Audi Quattro concept

Martin Winterkorn wil Quattro bouwen

16.11.2010

Als het aan Volkswagen Group CEO Martin Winterkorn ligt komt de Audi Quattro concept er. In een interview met het Amerikaanse Motor Trend is Winterkorn zeer openhartig over zijn wens om de Quattro weer tot leven te brengen. Maar er zijn nog wel wat dilemma’s te overwinnen.

"I want to do it", laat Winterkorn letterlijk weten tegenover het Amerikaanse magazine. En daarmee sluit zijn reactie volledig aan bij de woorden die Stephan Reil, de hoogste baas van Quattro GmbH, tijdens de Autosalon van Parijs al uitsprak. Winterkorn laat bovendien ontvallen dat er 560 miljoen dollar voor nodig is om een nieuwe body te ontwikkelen op basis van het chassis van de RS5. De conceptcar zoals die in Parijs stond is namelijk gebaseerd op het platform van de RS5.

Serieproductie
QuattroMaar er zijn meer haken en ogen aan het project. Zo ziet Winterkorn de auto graag als een compleet nieuwe modelrange binnen het Audi-gamma met verschillende motoren en een jaarlijkse productie van ongeveer 35.000 exemplaren. Audi's eigen CEO Rupert Stadler ziet meer in een kleine serieproductie en enkel de vijfcilinder turbomotor zoals die ook in de Quattro concept lag. Volgens Stadler bespaart dat enorm op de ontwikkelings- en productiekosten, maar wordt de verkoopprijs daardoor wel hoger.

Ervaring in huis
QuattroAls Audi zou besluiten om de Quattro inderdaad in een kleine productie te gaan bouwen is er de nodige ervaring in huis. De Quattro concept is ontworpen door Audi's nieuwe designchef Wolfgang Egger die bij Alfa Romeo verantwoordelijk was voor de 8C Competizione. Met die auto heeft Alfa Romeo hetzelfde trucje uitgehaald. In de basis is de 8C immers een Maserati GranTurismo maar met een geheel eigen body. De Audi Quattro is dat momenteel ook, met als basis de RS5. Vreemd zou de stap dus niet zijn.

Doorontwikkeling
QuattroDat de productieplannen niet zomaar uit de lucht komen vallen laat Winterkorn doorschemeren als hij gedetailleerder over het project verteld. Hij laat namelijk weten dat alle elementen in de Quattro afkomstig zijn uit bestaande Audi-modellen en dat het studiemodel in staat is zo'n 160 km/h te kunnen rijden. Dat is vrij uniek voor een conceptcar en Winterkorn laat weten dat er  dan ook stiekem al verder is ontwikkeld dan enkel een designconcept. Het kan toch bijna niet meer missen dat de oer-Quattro gaat herleven?!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model