Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q8

Nieuws: Audi Q8

Audi geeft startsein voor crossover-coupé

22.11.2012

Alsof Audi nog niet genoeg modellen heeft komt er nog (minimaal) één bij. Volgens insiders zou men in Ingolstadt groen licht hebben gegeven voor het uitdenken van een grote crossover-coupé, straks mogelijk Q8 genaamd.

De drang van Audi naar groei is onophoudelijk en gezien de gezonde situatie van het bedrijf mag het streven daarnaar best wat kosten. De directie van Audi zou zelfs zo overtuigd zijn van het nieuwe modelconcept dat ze de jaarlijkse verkopen al hebben beraamd op 25.000 eenheden. In verhouding tot de totale jaarafzet van Audi (1,2 miljoen auto's) is dit slechts een klein percentage maar voor een lel van een vierdeurs crossover-coupé met een verwacht prijskaartje van minimaal een euroton is dit zeer ambitieus.

2017
Veel meer dan deze informatie hebben we nog niet over de nieuwe Audi die vermoedelijk Q8 gaat heten en zijn pijlen richt op de X6 van BMW. De auto staat bovendien pas voor het jaar 2017 gepland en qua ontwikkeling dus nog vol in de kinderschoenen. Aannemelijk is dat de volgende generatie Q7 dienst doet als technische basis.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model