Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q7

Nieuws: Audi Q7

Volgende Audi Q7 op zwaar dieet

22.09.2011

Alles voor de CO2-grammetjes en dus moeten de dikste jongens van de klas onvermijdelijk op dieet. De Volkswagen Touareg evenals de daaraan technisch sterk verwante Porsche Cayenne verloren de nodige kilo’s en ook de nieuwe Range Rover moet eraan geloven. Het komt dan ook niet als verrassing dat ook de aanstormende Audi Q7 minder gewicht op de weegschaal zal leggen.

Relatief gezien beschikt de Q7 over een prima BMI dankzij het gebruik van veel aluminium. Audi's grootste heeft het formaat van een Mercedes-Benz GL, maar bevat een leeggewicht dat vergelijkbaar is met dat van zijn directe rivalen, de ML en de X5. Toch gaat de volgende generatie van de Q7 op een flink dieet, zo laat Audi's marketingbaas Peter Schwarzenbauer weten.

<2 ton kg
Met een gewichtsbesparing van 150 kg zou de volgende Q7 al in de buurt komen van de concurrentie die al van een nieuwere generatie zijn, maar daar neemt Audi kennelijk geen genoegen mee. Nieuwe geruchten hebben het namelijk over een gewichtsbesparing van liefst 350 kg. Een reductie van zo'n 15% op het totale gewicht. De gemiddelde Q7 zou hiermee onder de twee ton komen te wegen. Nog altijd een behoorlijke druk op de banden, maar zonder meer positief voor het verbruik en de emissies. Hoe Audi deze vermeende besparing gaat bereiken is echter een raadsel, maar nog meer aluminium is er vast één van. Reken dan ook alvast op een flinke prijsstijging.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model