Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q7

Nieuws: Audi Q7

Nieuwe instapdiesel voor Audi Q7

04.08.2015

Op 't moment dat het gonst van de geruchten omtrent een monster-diesel voor de Q7, presenteert Audi juist een nieuwe TDI aan de onderkant van diens motorgamma. De levering van deze 3.0 TDI Ultra start in september.

Het 'Ultra'-label plakt Audi enkel op haar zuinigste en schoonste TDI's. En dat wil niet zeggen dat deze diesels qua vermogen onderbemeten zijn. Zo levert de gepresenteerde Q7 3.0 TDI Ultra alsnog een adequate 218 pk en een riant koppel van 500 Nm (dat tussen 1.500 en 3.000 tpm volledig beschkbaar is). En daarmee valt de Duitse kolos in 7,1 seconden naar de 100 km/h te sleuren, om zich bij een top van 216 km/h gewonnen te geven.

Verbruikcijfers
Wie bekend is met de specificaties van de non-Ultra-uitvoering van de Q7 3.0 TDI weet dat deze nieuwe basisdiesel ten opzichte van dat model met 41 pk en 100 Nm geknepen is en het 0,8 seconden langer duurt om naar honderd te snellen. Snelheidsduivels kunnen zich daar misschien druk over maken, maar pompstationhaters zullen er blij mee zijn. Wat zoals dat vaak gaat bij een lagere vermogens is de Q7 Ultra een stuk zuiniger. Audi geeft een gemiddelde op van 5,5 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 144 g/km. Dat is een flinke slok per 100 kilometer minder dan de gewone 3.0 TDI en de kans is groot dat dit een positieve uitwerking heeft op de vraagprijzen. Binnenkort zal Audi die bekendmaken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model