Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q5 Hybrid

Nieuws: Audi Q5 Hybrid

Eerste details Audi Q5 Hybrid

10.11.2010

Audi onthult de Q5 Hybrid quattro. En daarmee gaat de fabrikant uit Ingolstadt nog feller de strijd aan tegen CO2. Ondanks dat we over die uitstoot en het bijbehorende verbruik van de Q5 Hybrid nog niets krijgen te weten doet Audi al wel de techniek uit de doeken.

De Audi Q5 Hybrid quattro is een primeur. Een dubbele primeur zelfs. Het is niet alleen de allereerste productie-Audi met hybridetechniek, ook is het de allereerste SUV in dit segment waarbij de conventionele verbrandingsmotor steun krijgt van een elektromotor.

Benzine- en elektromotor
Audi Q5De aandrijflijn van de Q5 Hybrid bestaat uit een combinatie van de moderne 2.0 TFSI-benzinemotor en een 33 kW sterke elektromotor. Die laatste ligt achterin de Q5 Hybrid zonder dat daarbij bagageruimte is opgeofferd belooft Audi. Samen weten de motoren een vermogen van 245 pk op te wekken. Het maximale koppel ligt op 480 Nm. Vooral dat laatste is ongekend veel voor een benzinemotor met een dergelijk slagvolume. Dit is natuurlijk te danken is aan de krachtige elektromotor die relatief veel koppel levert. Van 0-100 km/h sprint de Q5 Hybrid in 7,1 seconden terwijl de topsnelheid op 222 km/h ligt.

Elektrisch rijden
Audi Q5Uniek aan de Q5 Hybrid is dat deze tot 100 km/h geheel elektrisch kan rijden. Over de actieradius met die snelheid doet Audi geen uitspraken. Wel laat men weten dat er met een gemiddelde van 60 km/h een kleine drie kilometer volledig elektrisch, en dus emissievrij, kan worden afgelegd. Moderne lithium-ion accu´s leveren daarvoor de benodigde energie.
De Q5 Hybrid aan de buitenzijde te herkennen aan de speciale badges op de zijschermen en de achterklep. Ook de exclusieve kleur Polarsilber is enkel aan de Q5 Hybrid voorbehouden. Wie instapt herkent de Hybrid meteen aan het instrumentarium met zogenoemde "Power-meter". Op het aanwezige display van het MMI-systeem is te zien hoe de energiestromen lopen: werkt alleen de elektromotor, ondersteunt de benzinemotor of wordt er alleen remenergie opgewekt.

Overijverige webmaster
Meer informatie over de Audi Q5 Hybrid verwachten wij zeer binnenkort. De informatie die we weten hebben we te danken aan een overijverige webmaster van de Duitse Audi-site welke ongetwijfeld tegen ongenoegen van Audi al online had gezet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model