Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q5 Cabrio

Nieuws: Audi Q5 Cabrio

Audi wil Q5 Cabrio

13.05.2011

Het doorgaans conservatieve Audi trekt opnieuw de stoute schoenen aan. In navolging van de R8 schijnt de Duitse autofabrikant te werken aan een productieversie van de Cross Cabriolet Concept, een dakloze SUV dus.

De in 2007 getoonde Audi Cross Cabriolet Concept diende als voorbode voor twee toekomstige Audi's. Dit zijn uiteindelijk de A3 Cabriolet en de Q5 geworden. Vanwege de hiervoor genoemde modellen waren productieplannen van een dergelijke open SUV toentertijd absoluut niet aan de orde. Bovendien had Audi zich net van zijn stoutste kant laten zien door de R8 te lanceren. En daar had het in positieve zin de handen vol aan. Maar intussen is de crossoverhype wel overgewaaid en ook de R8 heeft zijn hausse wel gehad. Tijd voor een nieuwe ludieke actie moet Audi hebben gedacht. Daarbij heeft het vast met het ene oog in haar eigen verleden gekeken en met het andere naar Nissan. Want onlangs presenteerden de Japanners de Murano CrossCabriolet, een luchtige parodie op de vierwielaangedreven SUV/crossover.

Q5 Cabrio
Inmiddels voedt de open Murano de tongen in Noord-Amerika en geruchten duiken nu op dat Audi ook wel zo'n controversiële crosscabriolet ziet zitten. Het is immers weer eens wat anders. En laat Audi de blauwdruk hiervoor nu al hebben liggen met de Cross Cabriolet Concept. AutoExpress durft zelfs al te beweren dat de auto volgend jaar in de showrooms komt te staan als Q5 Cabrio. Audi houdt daarbij vast aan het concept en daarmee duidt het op het tweedeurs koetswerk met elektrisch te bedienen sofftop. Quattro-aandrijving behoort uiteraard tot de standaarduitrusting en om de Q5 Cabrio van extra dikke jus te voorzien komt de auto er in frivole uitdossingen.

Beperke aantal
De Audi Q5 Cabrio moet iets bijzonders worden en daar schijnt een beperkte oplage bij te passen. Productie zou zodoende beperkt blijven tot 5.000 exemplaren. Vanwege dit en de complexiteit van het ontwerp besteedt de autofabrikant de bouw van de Q5 Cabrio uit aan bijvoorbeeld Magna Steyr in Oostenrijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model