Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Audi Q2

Nieuws: Audi Q2

Prijzen Audi Q2 beginnen bij 29 mille

23.06.2016

Wel een beetje verliefd geworden op de meest brutale Audi van de laatste tijd? Want dat is hoe wij de Audi Q2 zien. Hij verrast met zijn design en springt behoorlijk uit de band in vergelijk met de rest van het Audi-gamma. Of die verliefdheid tot een relatie uit kan bloeien? Dat hangt af van je portemonnee. Hij is er vanaf 29.000 euro, dus bepaal zelf.

Audi duikt met de Q2 in een niche. In het SUV B-segment zijn het auto's als de Peugeot 2008, Nissan Juke en Renault Captur die de dienst uitmaken. Audi wil zich daar tussenwurmen, maar dan wel op haar eigen wijze. En zo is de Q2 duidelijk hoger gepositioneerd dan de genoemde concurrentie.

Die hogere positionering uit zich met name in de uitrusting. De Q2 is leverbaar met quattro vierwielaandrjving, een head-up display, volledig digitaal dashboard (Audi virtual cockpit), elektrisch bedienbare achterklep en tal van online diensten.

Audi Q2: motoren en prijzen
Maar ook het motorengamma is upmarket. Het basismodel bij Audi vormt de 1.0 TFSI met 116 pk en handgeschakelde zesbak. Dat is meteen ook de motorisering waarvoor de vanafprijs van € 28.990,- geldt. Daarboven vinden we een 150 pk sterke 1.4 TFSI welke minimaal € 30.990,- kost. Dieselen kan in eerste instantie met de 1.6 TDI (116 pk) voor minimaal € 33.190,- en later voegt Audi tevens een 150 en 190 pk sterke versie van de 2.0 TDI aan het gamma toe. Motoren waar de concurrentie enkel van kan dromen.

Q2 Sport & Q2 Design
Wie voor de Q2 gaat heeft voordat er een keuze in motoren gemaakt wordt eerst nog de keuze voor de Sport- of Design-uitvoering. Bij de Sport zien we bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, ijszilver C-stijlen, rode sierlijsten en sportstoelen in het interieur alsook 17 inch lichtmetaal. De Q2 Design is wat meer ingetogen met bumpers en spatbordranden in Manhattan-grijs, witte decoratielijsten alsook grijze 'blades' (de C-stijlen). Uiteraard zijn een Pro Line, Pro Line plus en Pro Line S pakket toe te voegen aan de uitrusting.

De Audi Q2 zal vanaf november bij de dealers staan. De 1.0 TFSI, 1.4 TFSI en 1.6 TDI zijn per direct te bestellen. De 2.0 TDI wordt later aan het gamma toegevoegd. Leuk detail overigens, de prijzen zijn zo goed als gelijk aan die van de A3 Sportback.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model