Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Q2

Nieuws: Audi Q2

Audi onthult Q2 Concept in Parijs

14.06.2012

Tijdens de Autosalon van Parijs zal Audi haar plannen uit de doeken doen voor de Q2. De compacte SUV annex crossover moet een directe concurrent worden van de MINI Countryman en in Parijs een eerste levensteken geven met de onthulling van een Q2 Concept.

Met de Q2 zal Audi haar succesvolle Q-gamma verder vorm geven door in het segment te stappen waarin ook de MINI Countryman actief is. En daarmee hebben we natuurlijk meteen de meest dominante concurrent te pakken. De door Wolfgang Egger getekende Q2 Concept zal volgens bronnen wat kenmerken hebben van de Quattro concept zoals die in 2010 werd gepresenteerd, maar ook de CrossCoupé van Volkswagen kent gelijkenissen, zo schijnt.

Driedeurs concept
Wat afmetingen betreft zal de Q2 precies tussen de A1 en A3 invallen. Reken op een lengte van zo'n 4.150 mm en een wielbasis van 2.500 mm. Audi zal in eerste instantie een driedeurs presenteren om zodoende de sportieve proporties en ambities te benadrukken. Het uiteindelijke productiemodel dat in 2015 op de IAA in Frankfurt staat zal echter gewoon over vijf portieren beschikken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model