Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Multi Media Interface

Nieuws: Audi Multi Media Interface

Audi’s MMI verder verfijnd

07.08.2008

Audi heeft haar Multi Media Interface verbeterd. Deze nieuwe versie bevat onder meer een harde schijf, 3D-mogelijkheden en een joystick voor nog betere gebruiksvriendelijkheid. Binnenkort zal het systeem zijn intrede doen in de Audi A8. Later zal het te bestellen zijn op de A6 en de nieuwe Q5.

In oktober zal BMW op de Autosalon van Parijs de nieuwe 7-serie presenteren. Deze is voorzien van een geheel nieuwe versie van BMW's iDrive, de tegenhanger van MMI. BMW heeft bovendien iets goed te maken wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van het multimediasysteem. Audi's Multi Media Interface werd bij de lancering in 2002 juist meteen als maatstaf in z'n klasse beschouwd. Om BMW voor te blijven, heeft Audi nu ook haar infotaimentsysteem verder aangescherpt.

Entertainment
Audi Multi Media InterfaceDe eerste versie van het MMI bevatte een grote hoeveelheid mogelijkheden om het de bestuurder een stuk comfortabeler te maken. Functies als het audiosysteem, navigatiesysteem, mobiele telefoon en televisie werden door middels van één centrale knop bediend. Bij de vernieuwe versie is dit niet anders. Om de gebruiksvriendelijkheid van het systeem naar een nog hoger niveau te tillen, heeft Audi een joystick op de knop toegevoegd. Deze joystick kan acht verschillende richtingen op bewegen waardoor het gebruik van de entertainmentfuncties - zoals het afspelen van een DVD - nog eenvoudiger wordt. Het TFT-scherm met een resolutie van 800x640 pixels speelt ieder gewenste film vervolgens haarscherp af. Uitsluitend wanneer de auto stilstaat welteverstaan. De veiligheid van de bestuurder staat bij Audi voorop.

Muziekstudio
Audi Multi Media InterfaceTijdens het rijden kunnen de inzittenden wel luisteren naar hun favoriete muziek in verschillende bestandsformaten als MP3, AAC en WMA. Voor echte muziekliefhebbers bevat het optionele Audi Music Interface een mooie oplossing. Iedere MP3-speler - bijvoorbeeld een iPod - kan op dit systeem aangesloten worden. Bezit je geen iPod? Dan kunnen de inzittenden genieten van maximaal 10 GB aan muziek op de harde schijf. De totale opslagcapaciteit van de harde schijf bevat 40 GB en biedt daarmee tevens plaats aan digitale wegenkaarten en contactpersonen van je mobiele telefoon. Het optionele Digital Audio Broadcasting kan digitale radio ontvangen. Dit klinkt een stuk aangenamer dan het analoge signaal. Als bijkomend voordeel treedt er geen onderbreking meer tussen de zenders op wanneer men wisselt van radiofrequentie. De ene tuner ontvangt de radiozender, terwijl een andere tuner ondertussen opzoek gaat naar een nog betere alternatieve frequentie van hetzelfde kanaal. De wisseling van frequentie is nauwelijks merkbaar volgens Audi.

3D-beelden
Audi Multi Media InterfaceHet navigatiescherm toont voortaan ook 3D-beelden. Hoewel de bestuurder nog steeds kan kiezen voor de conventioneel 2D-weergave. In de 3D-modus wordt de bestuurder nog gemakkelijker genavigeerd over bijvoorbeeld kruispunten en andere delen van de weg. Belangrijke gebouwen en moeilijk in te schatten wegenrichtingen worden in deze modus op een 'hoger niveau' en in een andere kleur weergegeven. De 2D-routekaart is echter nog steeds zichtbaar op de achtergrond. Het navigatiesysteem biedt zelfs de mogelijkheid om de routebeschrijving te kiezen die het minste brandstof verbruikt. En ingeven van de bestemming gaat bij het vernieuwde MMI nog eenvoudiger. De verbeterde spraakherkenning herkent het juiste adres in verschillende talen als je het in een bepaalde volgorde uitspreekt.

MMI als GSM
Audi Multi Media InterfaceAudi heeft de mogelijkheden van de Bluetooth-functie evenens aangescherpt. De MMI-telefoon maakt via Bluetooth verbinding met de GSM, waarna het de data op de SIM-kaart inlaadt. Het MMI-systeem slaat deze gegevens op en schakelt de GSM vervolgens geheel uit. Via spraakherkenning kunnen één van de maximale 5.000 contactpersonen telefonisch worden bereikt.

Introductie in A8
Zoals gezegd zal het vernieuwde Multi Media Interface binnenkort leverbaar worden op de Audi A8. Op termijn zal het systeem als optie in de prijslijsten van de A6 en aankomende Q5 opgenomen worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model