Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi GT4 Concept

Nieuws: Audi GT4 Concept

Audi TT voor Club Sport-races

01.12.2010

Audi presenteert Audi GT4 Concept, een speciaal voor Club Sport-races geprepareerde TT. Met de race-TT wil Audi het voor klantenteams mogelijk maken tegen relatief lage kosten te kunnen deelnemen in racecompetities. Eind 2011 worden de eerste Audi TT GT4 afgeleverd.

De Audi GT4 Concept is tot stand gekomen door een samenwerking van quattro GmbH en Audi's afdelingen Technische Ontwikkeling en Productie. De GT4 beschikt over een 2.0 liter TFSI-motor met een vermogen van circa 340 pk en is gekoppeld aan de S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Een sportonderstel met instelbare schokdempers is standaard, evenals een sperdifferentieel. De lichtmetalen wielen hebben een diameter van 18 inch en zijn 9,5 inch breed.

TT RS-pakket
AudiTTOm de auto te laten voldoen aan de geldende race-eisen is er een rolkooi gemonteerd en bevindt de benzine zich in een veiligheidsbrandstoftank. Aerodynamische preparaties komen tot uiting in de voor- en achterbumper en de achtervleugel afkomstige van de Audi TT RS. De motorkap, de achterklep en de deuren zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof om het leeggewicht te drukken. Ook de ramen zijn zodoende niet van glas, maar van kunststof.

Focus op Azië
Audi AG richt zich met de TT GT4 niet alleen op Europese, maar vooral ook op Aziatische klanten. Het is dan ook niet toevallig dat de onlangs verreden DTM-race in Sjanghai de verkoopstart van de Audi TT in China markeerde en de GT4 daar werd onthuld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model