Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Exclusive RS 6 Avant

Nieuws: Audi Exclusive RS 6 Avant

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

30.12.2014

Audi Exclusive heeft wederom een unieke RS 6 Avant onthuld. Ditmaal betreft het een duistere uitvoering die eruit ziet alsof hij geen greintje humor kent. 'Ik ben een robot, geprogrammeerd om te rijden. Hard te rijden'.

Het modificeren van auto’s gebeurt al sinds jaar en dag, maar het is pas sinds kort dat autofabrikanten er zelf bovenop zijn gesprongen. Audi is één van hen en de Exclusive-divisie rolt met regelmaat pareltjes naar buiten. Deze RS 6 Avant is geen uitzondering, echter is de benadering ietwat anders dan normaal. Ditmaal geen opvallende lak, maar is er voor sober matgrijs gekozen. Daarna zijn bijna alle details van het exterieur vervangen door exemplaren van carbon. Zo is het composiet te vinden op de splitter, luchtinlaten, spiegelkappen en diffuser. De enige glans is te vinden op de vier ringen die prominent op de grille pronken, samen met de RS 6-badges rondom.

Zwarte sluier
Vanzelfsprekend is het interieur eveneens aangepakt, en ook hier voert een duister sfeertje de boventoon. Iets minder sinister is dit dan de buitenzijde, doordat de stiksels contrasterend geel zijn. Voor de rest is er echter weinig kleur te bekennen. Het leer en alcantara is allemaal in zwart gehuld. Daarnaast is er net als aan de buitenzijde carbon te vinden, op onder meer de deurpanelen en het dashboard.
Onderhuids zijn er geen veranderingen gemaakt en waarom zouden ze ook? Met zijn twinturbo 4.0 liter V8, die er 560 pk en 700 Nm uitperst, is er vermogen te over. Bewijs nodig? De sprint van stilstand naar 100 km/h is na 3,9 seconden voorbij en de topsnelheid bedraagt 305 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model