Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi e-tron Quattro Concept

Nieuws: Audi e-tron Quattro Concept

Wat Tesla kan, kan Audi met e-tron Quattro

20.08.2015

Audi zal op de autotentoonstelling in Frankfurt uitpakken met deze e-tron Quattro Concept. Het betreft een grote, geheel elektrisch aangedreven SUV die qua formaat tussen de Q5 en Q7 in zit. Oftewel, je zit te kijken naar de nieuwe Q6.

De Audi e-tron Quattro is van meet af aan ontworpen als volledig elektrische SUV en dat belooft iets voor de nabije toekomst (al zullen er ongetwijfeld ook verbrandingsmotoren worden geleverd om de auto rendabel te maken). Niettemin lijkt Ingolstadt met dit studiemodel de Amerikanen aan de andere kant van de oceaan wakker te willen schudden. En dan doelen we natuurlijk op Tesla, dat op het punt staat de Model X te presenteren.

500 kilometer
Want wat Tesla kan, kan Audi naar eigen zeggen ook. Voor de e-tron Quattro belooft het namelijk een verdienstelijke, elektrische actieradius van 500 kilometer. De grote accu's die dat haalbaar maken bevinden zich onder het passagierscompartiment en dragen bij aan een zo laag mogelijk zwaartepunt. De aandrijving zelf geschiedt via drie elektromotoren. Eén daarvan draait de vooras rond, de andere twee de achteras. Vandaar het legitieme 'Quattro' in de naam.

Q6
Audi zelf neemt het niet in de mond, maar door nadrukkelijk te melden dat de SUV-concept qua formaat tussen de Q5 en Q7 in zit, valt gerust op te maken dat we hier naar de nieuwe Q6 zitten te kijken. De e-tron Quattro Concept, voorzien van OLED-lichten, biedt in elk geval plek voor vier personen, aldus de Duitsers. Hier laat Audi het bij voor nu. Meer informatie volgt in Frankfurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model