Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi carbon-velgen

Nieuws: Audi carbon-velgen

Audi toont carbon-velgen onder RS 3

21.07.2015

Velgen (vrijwel) volledig opgetrokken uit koolstofvezel voor seriegeproduceerde auto's lijken niet ver weg meer te zijn. Steeds meer autofabrikanten werken eraan en ook Audi treedt nu in de voetsporen van zoal Koenigsegg en BMW.

Het grote voordeel van velgen van carbon is dat ze significant lichter zijn dan hun aluminium tegenhangers. Tot wel 40% beweert Audi. En zoveel minder kilo's aan onafgeveerde massa levert ontegenzeggelijk beter rij-eigenschappen voor een auto op.

Zelfde weg als keramische remschijven
Echter aan de uitspraak 'Elk voordeel heb z'n nadeel' ontkomt ook een velg van koolstofvezel of CFRP niet. Het vederlichte goedje is – ondanks dat het al meer gemeengoed begint te worden – nog altijd peperduur en daarmee ook de reparatiekosten wanneer er per ongeluk een stroeprand is meegepakt. Dus mocht de automobiel-industrie carbon-velgen in haar folders gaan etaleren, wat snel kan gebeuren, dan zullen die zeer waarschijnlijk in eerste instantie enkel voorbehouden blijven aan de exclusieve modellen. Kijk maar naar keramische remschijven. Ook die hebben er lang over gedaan om de relatief betaalbare auto te bereiken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model