Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A8

Nieuws: Audi A8

Hofele geeft visie op Audi RS8

12.10.2011

Elegant en sportief tegelijk, zo noemt Hofele hun Audi SR 8. Niet geheel toevallig gekozen letters die direct doen denken aan RS8. Met een bodykit, opvallende wielen en een behoorlijke verlaging best geslaagd als je het ons vraagt.

De beschaafde limousine verandert door Hofele in een uitgedoste sportsedan. Maar, zonder dat het te overdreven wordt. De voorbumper is duidelijk geïnspireerd op de RS5 en oogt met de zwart gelakte grille lekker sinister. De achterbumper met subtiele diffusor, de vier uitlaatpijpen en de achterspoiler geven ook de achterzijde die sportieve look.

40 mm
Audi A8Onderdeel van het Hofele programma zijn ook de 22 inch lichtmetlen wielen die samen met de 40 mm verlaging van de luchtvering zorgen voor nokvolle wielkasten. Het opvallende is wel dat Hofele de auto enkel onder de 70 km/h die verlaging meegeeft. Zodra je boven de 70 km/h rijdt wordt de vering automatisch weer verhoogd om volgens Hofele maximaal comfort te bieden. Je zou toch juist denken dat die verlaging ook bij moet dragen aan een goed weggedrag? En dat je daarmee juist op hoge snelheid profijt hebt?

Motortuning
Wat motortuning betreft gaat Hofele niet zo ver. De 4.2 V8 FSI-motor werd getuned van 372 naar 390 pk en de 4.2 liter achtcilinder dieselmotor ontwikkelt voortaan 390 pk (+40 pk). Wel sensationeel is het koppel van 900 Nm!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model