Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A8 L

Nieuws: Audi A8 L

Audi introduceert de verlengde A8

23.04.2010

Audi heeft tijdens de Peking Motor Show de verlengde versie van haar topmodel gepresenteerd. De L-versie meet maar liefst dertien centimeter langer en is voorlopig alleen met de nieuwe topmotorisering leverbaar.

Ondanks dat de nieuwe A8 in haar normale gewaarwording al genoeg beenruimte biedt wil menig consument een beetje meer. Het Duitse merk is niet de beroerdste en maakt haar topmodel daarom beschikbaar in een extra lange variant. Net zoals concurrent Mercedes verlengt Audi de limousine met dertien centimeter. BMW spant de kroon met een additionele veertien centimeter. In alle drie de gevallen komt de ruimte volledig ten goede aan de achterpassagiers.

Twee aparte zitplaatsen
Audi A8De lengte van de A8 L komt door gegroeide wielbasis op een totaal van 5,27 meter. De breedte blijft ongewijzigd en de hoogte neemt minimaal toe met 2 millimeter. Het resultaat is goed te merken aan de achterportieren van de Duitser. Deze zijn extra lang om zodoende de in- en uitstap naar de twee aparte zitplaatsen achterin te vergemakkelijken. Beide stoelen zijn te meerprijs te bestellen met volledig elektrische verstelling, verwarming, ventilatie en massagefunctie. De ruime middenconsole met plaats voor een koelkast of een opklaptafel is eveneens optioneel, net als het Rear Seat Entertainment System met twee 10,2 inch beeldschermen.

Grondig herziene W12
Audi A8De Audi A8 L wordt vanaf de introductie slechts leverbaar met één motorisering. Het betreft hier de vernieuwde W12-krachtbron die vanaf heden voorzien is van directe brandstofinspuiting. De twaalfcilinder meet 6.3 liter en ontwikkelt een kracht van 500 pk. Het maximale koppel bedraagt 625 Nm bij 3.250 tpm. Dankzij dit riante vermogen werkt de limousine de welbekende sprint binnen de vijf seconden af en vermeldt de snelheidsmeter binnen de kortste keren de (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. Ondanks dat de cilinderinhoud van de W12 met 0,3 liter is gegroeid weet Audi het verbruik met 12% te verminderen.

Prijzen nog niet bekend
Audi A8De Audi A8 L W12 Quattro wordt in december in Nederland op de markt verwacht. Vanaf volgend jaar zal het motorengamma van de Audi A8 L uitgebreid worden een viertal motoren uit de gewone A8. Het betreft twee dieselmotoren (3.0 V6 TDI en 4.2 V8 TDI) en twee benzinekrachtbronnen (3.0 V6 TFSI en 4.2 V8 FSI). Prestatie- en verbruikscijfers van deze motoriseringen zijn nog niet beschikbaar. Ook de prijzen van de verlengde Audi A8 L, inclusief de W12 Quattro zijn nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model