Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A8 L hybrid

Nieuws: Audi A8 L hybrid

Languit in een Audi A8 L hybrid

29.03.2012

Na de gewone Audi A8 moet ook de verlengde variant (A8 L) aan de hybride-aandrijving geloven. En net zoals in het reguliere model is het de benzinemotor die de boventoon voert.

De A8 hybrid beleefde vorig jaar zijn werelddebuut en staat in mei bij de dealers. Om het gamma te vervolledigen is nu ook een verlengde A8 L hybrid gepresenteerd. Audi's grootste model wordt uitgerust met dezelfde aandrijflijn als zijn 'kleine' broertje. Dit betekent een 2.0 liter TFSI-motor die gekoppeld is aan een elektromotor met een vermogen van 1,3 kWh. Het totaalplaatje komt daarmee op 245 pk om de bijna 1.900 kilo zware auto in 7,7 seconden naar de 100 km/h te brengen.

3 kilometer
Audi A8 LDe A8 L komt op alleen elektrische aandrijving niet ver, de accu's zijn na slechts drie kilometer rustig rijden al uitgeput. Desalniettemin is een verbruik van 6,4 l/100 km een knappe prestatie voor een auto van 5,27 m lengte. De A8 L hybrid is herkenbaar aan de tien-spaaks velgen en is vanaf juli dit jaar leverbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model