Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A7 Sportback

Nieuws: Audi A7 Sportback

Senner aan de haal met Audi A7

28.07.2011

De A7 Sportback is een sierlijke, elegante Audi en niet zozeer een vulgaire. Totdat Senner Tuning ermee aan de haal ging. Onder de kap ligt een opgevoerde 3.0 liter diesel.

Senner Tuning is net als Abt Sportline een VAG-specalist maar hun creaties bevatten altijd net even wat meer drama dan de zojuist genoemde collega-tuner. Bij Senner´s Audi A7 Sportback is dat niet anders. De carrosserie bleef onaangeraakt, maar door de luchtvering met 30 mm te laten zakken en de montage van opvallend 21 lichtmetaal was het gewenste resultaat al gauw daar. Om de zogeheten Varianza T1S wielen ligt rubber van Vredestein (Ultrac Sessanta) met een breedtemaat van 275 mm vóór en achter.

280 km/h
Audi A7 SportbackSenner stelde de 3.0 liter TDI als voorbeeld van wat in de toekomst allemaal bij hen mogelijk is omtrent de Audi A7. Normaliter levert dit dieselblok 245 pk en 500 Nm aan koppel. Senner laat de V6 een kloeke 306 pk ophoesten nadat het de ECU en het uitlaatsysteem heeft aangepast. De conversies resulteerden ook meteen in een betere response van de motor op bestuurdercommando's. Het koppel steeg naar liefst 620 Nm en ook de topsnelheid van 280 km/h mag er wezen. Uiteraard heeft Senner doorvoor de snelheidsbegrenzer moet verwijderen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model