Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A7 Sportback

Nieuws: Audi A7 Sportback

Nieuw instapmodel Audi A7 Sportback

02.06.2015

Het leveringsprogramma van de Audi A7 Sportback is uitgebreid met een nieuw basismodel. Deze A7 met 1.8 TFSI viercilinder-benzinemotor is zes mille goedkoper dan de voormalige instapper.

De downsizing-trend heeft ook de grotere modellen van Audi bereikt: de A7 Sportback krijgt een 1.8 liter viercilinder. Een relatief compacte blok (voor een auto die bijna 5 meter lang is), maar de vierdeurs coupé wordt er evenwel een kleine zes mille goedkoper door. En echt behelpen is het ook weer niet met de 1.8 TFSI.

Nog steeds vlot, maar vooral zuiniger
De 1.8 TFSI is natuurlijk voorzien van een turbo. Daardoor is het blok goed voor 190 pk en 320 Nm. Bovendien wordt dat koppel over een breed toerenbereik uitgesmeerd. Over de prestaties heb je daardoor niet te klagen: in 8,2 seconden wordt de 100 km/h gehaald en de top ligt op 229 km/h. Maar downsizen gaat natuurlijk vooral om het verlagen van het verbruik. Als gemiddelde geeft Audi een waarde op van 5,8 l/100 km.

Betaalbaarder
Dankzij de nieuwe instapper kun je voortaan A7 Sportback rijden voor € 54.880,-. De versie met 1.8 TFSI is net als de andere modellen uit de reeks standaard uitgerust met onder andere LED-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen en het MMI-multimediasysteem. Tegen een meerprijs van € 5.900,- wordt 'ie uitgerust als Pro Line-uitvoering met automatische airco met onder meer vier klimaatzones, Audi Connect en sfeerverlichting.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model