Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition

Nieuws: Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition

Audi viert 25 jaar TDI met A7 TDI competition

18.07.2014

Wat 25 jaar geleden bij Audi met 88 pk bij 195 Nm begon is vandaag de dag uitgemond in 326 pk bij 650 Nm. Maak kennis met de A7 TDI competition waarmee Audi een kwart eeuw aan TDI viert.

Aan Audi’s bizarre 6.0 liter V12 TDI, goed voor een ongelofelijke 500 pk en 1.000 Nm, kan de dieselmotor in de A7 Sportback competition niet tippen, maar dat lijkt geen 25 jaar meer te duren. En laten we wel wezen: dit speciale TDI-jubileummodel doet het met de helft van die unieke twaalfcilinderbeul.

1 op 16,4

Dieseltechnologie heeft de afgelopen 25 jaar een gigantische ontwikkeling doorgemaakt en wat Audi betreft is dat deels de verdienste van haar vele overwinningen in de 24 Uren van Le Mans. En op de openbare weg profiteren we daar nu van, want de Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition kan maar liefst 326 pk bij 650 Nm ontwikkelen terwijl het model slechts een gemiddelde dorst kent van 1 op 16,4. In overboost-modus geeft de zwaar opgevoerde drieliter TDI zelfs nog een additionele 20 pk extra af. Nu kun je om die verbruikswaarde in de praktijk te realiseren niet te pas en te onpas in amper vijf tellen naar 100 km/h knallen, maar toch. De topsnelheid ligt op een begrensde 250 km/h.

Altijd een S line

Om het dieselgeweld onder de kap aan de buitenzijde visueel kracht bij te zetten wordt de A7 3.0 TDI competition altijd afgeleverd als S Line, voorzien van speciale V6T-logo’s. Dit houdt in dat de auto rondom is voorzien van een extra sportieve stylingkit, 20 millimeter is verlaagd ten opzichte van de gewone A7 Sportback en rolt op grotere wielen dan normaal. Binnenin trakteert de ‘25 Jahre TDI’-uitvoering op veel leder en alcantara in de kleuren Black of Lunar Silver, sfeervolle stiksels, aluminium of zwart Beaufort-houten sierdelen en nog meer S line-logo’s.<br><em><br> In Duitsland is de Audi A7 3.0 TDI competition vanaf augustus te bestellen vanaf € 72.000,-. Of de uitvoering ook Nederland toebedeeld is, is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model