Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A6 hybrid

Nieuws: Audi A6 hybrid

Prijs Audi A6 hybrid bekend

06.02.2012

De Audi A6 hybrid staat binnenkort bij de Audi-dealer in de showroom. Reden genoeg om de prijzen van het model bekend te maken. Audi vraagt minimaal € 62.480,- voor de hybride A6.

Met zijn ruim 62 mille vult de A6 hybrid precies het gat op tussen de 2.8 FSI en de 3.0 TFSI. Niet alleen qua prijs, maar ook qua vermogen. Weet de 2.8 FSI 204 pk op de voorwielen te brengen en de 3.0 TFSI maar liefst 300 pk over alle vier de wielen te verdelen, de 245 pk sterke A6 hybrid zit daar precies tussenin. Dat gecombineerde vermogen dankt de hybrideversie aan zijn 2.0 TFSI met 211 pk en de 40 kW sterke elektromotor.

Full hybrid
Audi A6 HybridAls full hybrid is de A6 in staat om zowel te profiteren van de beide motoren gezamenlijk, maar kan er ook volledig elektrisch gereden worden. Audi claimt dat er met een snelheid van 60 km/h zo'n 3 km volledig emissievrij kan worden voortbewogen. Wie zijn best doet kan een gemiddeld verbruik van 6,2 l/100 km halen. Gezien de hybridetechniek is een achttraps automaat in alle gevallen standaard in de aandrijflijn geintegreerd.

Visueel
Met uitzondering van de aandrijflijn is het verschil met de gewone A6 amper zichtbaar. Een net iets anders vormgegeven voorbumper, een aantal specifieke weergavemogelijkheden in het interieur en een wat kleinere kofferbak (375 tegen 530 liter) zijn de enige zichtbare elementen.

Concurrentie
Als de Audi A6 hybrid binnenkort bij de dealers wordt binnengereden heeft het model korte tijd voorsprong op zijn concurrentie. Lang zal dat echter niet duren. Bij Mercedes staat de E 300 BlueTec Hybrid klaar, BMW maakt zich op voor de onthulling van de ActiveHybrid5 en ook de nieuwe Lexus GS 450h zal nog dit jaar op de markt komen. Volop hybridenieuws dit jaar in het E-segment!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model