Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A6 (Avant)

Nieuws: Audi A6 (Avant)

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

16.07.2015

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van vierwielaandrijving en daar plukt Audi met haar quattro-systeem de vruchten van. In reactie daarop is de A6-lijn met 2.0 liter TFSI nu ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Het is de eerste keer dat de Audi A6 voorzien van een viercilinder te bestellen is met quattro-vierwielaandrijving. Voorheen was dit enkel mogelijk bij de (veel duurdere) zes- en achtcilinders. Op een viercilinder-diesel met quattro-techniek is het evenwel nog wachten.

Specificaties
Motorisch is de A6 2.0 TFSI als iedere andere A6 met dezelfde viercilinder-turbobenzine. Het geleverde vermogen bedraagt een maximum van 252 pk en de standaard gemonteerde S tronic-automaat kan de auto daardoor in 6,5 seconden naar de 100 km/h brengen. Voor caravan-fanaten is het wellicht interessanter om te weten dat het maximaal geremde aanhangergewicht een verdienstelijke 1.600 kilogram bedraagt.

Prijzen
Dan de prijzen. De meerprijs van het quattro systeem ligt op € 4.570,-. Hiermee komen de daadwerkelijk vanafprijzen op € 58.480,- voor de vierdeurs Limousine en € 61.980,- voor de Avant-uitvoering.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model