Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A6 Avant

Nieuws: Audi A6 Avant

A6 Avant biedt ondersteuning

19.05.2011

De nieuwe Audi A6 weert zich kranig tegen zijn aartsrivalen, maar kan pas nu een stevige vuist maken met de komst van de nieuwe Audi A6 Avant. Althans, het duurt nog tot september voordat de verkoop kan beginnen.

De publieksintroductie van de nieuwe Audi A6 Avant vindt plaats tijdens de IAA in Frankfurt. Die wordt medio september gehouden, dus BMW en Mercedes-Benz kunnen nog even vrij ademhalen. Kort na zijn showdebuut in Frankfurt arriveert de nieuwe A6 Avant bij de dealers en kan het (eerlijke) gevecht om de klant in het hogere zakensegment losbarsten; vanaf dat moment is de A6 namelijk op volle sterkte om de strijd aan te gaan tegen het leveringsprogramma van de 5-serie en de E-klasse.

Lifestylecombi
Audi A6 AvantDe stationwagons in dit segment zijn traditioneel goed voor zo´n 60 procent van de verkopen. Bij Audi kon dit percentage wel eens hoger liggen, want onder het publiek worden de Avant-modellen vaak geroemd om hun praktische en tegelijk sierlijke kant. De nieuwe A6 Avant is ook weer zo'n typische lifestylecombi, waarvan vanzelfsprekend tweederde (front, interieur, technische noviteiten) identiek is aan de vierdeurs. De achterpartij is in positieve zin weer vanouds present, maar in vergelijk met het huidige model aanzienlijk strakker getrokken. Dat Audi de potloden aan het slijpen is zagen we al eerder bij de onlangs gepresenteerde Audi Q3. Ook diens bilpartij is minder bolvormig, zoals dat bij de Q5 wel het geval is. Desondanks levert de A6 Avant niet aan bagageruimte in en daar is de toegenomen wielbasis mede de oorzaak van. Het maximale stouwvolume bedraagt 1.680 liter. Met de rugleuningen van de achterbank rechtop is er 565 liter te vullen.

Benzinepalet
Audi A6 AvantMet de A6 Limousine als technische basis laat het motorenpalet zich snel opdreunen. Aan de basis van het benzinegamma staat de 2.8 liter V6, goed voor 204 pk en 280 Nm. Aanzienlijk meer kracht is er met de 3.0 liter TFSI. Deze genereert namelijk 300 pk en heeft een trekkracht van 440 Nm, mede door de toevoeging van een compressor. Een heerlijke machine ondervonden wij eerder die bovendien geen enkele moeite heeft om de pakweg 1.700 kg wegende A6 in beweging te brengen. Een Multitronic-automaat neemt het schakelwerk voor zijn rekening en Quattro-aandrijving een vertrouwenwekkende wegligging.

Diesels
Audi A6 AvantBij het dieselprogramma zien we twee bekende zescilinders, beide drieliters. De ene levert 204 pk, de ander, net als in de A6 Sedan, 245 pk. De lichtste is gekoppeld aan een manuele 6-bak, bij de sterkste is de automatische S tronic-transmissie standaard. Aan trekkracht leveren ze respectievelijk 400 en 500 Nm. Nieuw is de 3.0 liter V6 met niet één, maar twee turbo´s. Het vermogen bedraagt een kloeke 313 pk waarmee de A6 Avant in slechts 5,4 seconden naar 100 km/h spurt. De topsnelheid laat zich raden; een begrensde 250 km/h natuurlijk. Vanaf oktober is deze topdiesel te verkrijgen.

Spaarzame TDI
Last but not least is de 2.0 liter TDI met 177 pk en 380 Nm. Een viercilinder, maar daarmee is het zeker niet behelpen. Ruim binnen de negen seconden voltrekt zich de acceleratie naar '100' en de topsnelheid reikt net niet tot 230 km/h. Interessant aan het bevatten van vier in plaats van zes cilinders is natuurlijk het brandstofverbruik, dat ligt met 5,0 l/100 km een stuk lager dan bij de duurdere modellen. De CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat bedraagt 132 g/km.

Prijzen nieuwe A6 Avant
Zoals gezegd staat de nieuwe Audi A6 Avant pas in eind september bij de Audi-dealers, maar de prijzen kan Audi al wel noemen. De prijslijst is als volgt opgebouwd: de Audi A6 2.8 FSI is er vanaf € 51.800,- en de 3.0 V6 TFSI vanaf € 68.200,-. Dieselen kan vanaf € 49.980,- met de 2.0 TDI en de beide ´single turbo´ drieliter diesels hebben een vanafprijs van respectievelijk € 57.800,- en € 67.800,-. De prijs van de 3.0 TDI V6-twinturbo wordt later bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model