Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A5 Sportback

Nieuws: Audi A5 Sportback

Eerste indruk Audi A5 Sportback

30.10.2008

Eind 2009 wordt het A5-gamma uitgebreid met de komst van de A5 Sportback. De A5 Sportback is een soort van vierdeurs coupé, maar dan wel met een grote achterklep. Het model wordt gepositioneerd tussen de A4 en de A6.

De bij dit artikel getoonde schetsen geven ons een eerste indruk van de A5 Sportback. Daarbij is duidelijk zichtbaar dat het model qua design voortborduurt op de A5 Coupé. Het front toont grote overeenkomsten en ook de lijnen in de zijkant en de vorm van de achterzijde maken de Sportback overduidelijk tot een lid van de A5-familie. Ongetwijfeld zal die lijn zich ook in het interieur doorvertalen. Om het coupé-achtige karakter te benadrukken krijgt de A5 Sportback frameloze portieren. Een bron heeft ons inmiddels bovendien weten te bevestigen dat de schetsen grotendeels overeenkomen met het productiemodel. Alleen de BMW-achtige knik in de achterruiten zal verdwijnen.

Mix tussen A4 Avant
Audi A5 SportbackMet de A5 Sportback mixt Audi de kenmerken van de A4 Avant met die van de A5 Coupé. Het design oogt sportief terwijl de ruimte overeenkomt met die van de A4 Avant. Een grote achterklep zoals we dat van de Skoda Octavia en Opel Insignia kennen zal in de A5 terug te vinden zijn.

Motorisch verwachten wij onder meer de 211 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor, de nieuwe 3.0 TFSI-motor en de 3.0 liter V6 TDI. Het is echter niet ondenkbaar dat Audi op termijn meer motoren zal gaan voeren. Vanaf het najaar van 2009 staat de A5 Sportback bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model