Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A4

Nieuws: Audi A4

20% voor Audi A4 1.8 TFSIe

12.06.2013

BMW en Lexus hadden het rijk alleen met hun 20% bijtelling-modellen in het premium D-segment. Tot op heden, want ook Audi gaat vissen in deze populaire vijver met de A4 1.8 TFSIe.

De 170 pk sterke 1.8 TFSI die beschikbaar is in de Audi A4 stootte tot voor kort 134 g/km aan CO2 uit. Maar daar was volgens Audi nog wel wat aan te verbeteren. Met de verder geoptimaliseerde en tot 1.8 TFSIe omgedoopte versie wordt nog maar 124 g/km uitgestoten. En daarmee wurmt de A4 zich precies het 20%-segment binnen. Tijdelijk dan. In 2014 zullen de eisen aan die categorie namelijk weer scherper worden en valt ook deze 1.8 TFSIe weer ouderwets in de hoogste klasse. Maar voor nu kun je er mooi van profiteren.

Handgeschakeld
Net zoals bij BMW is ook de 20%-D-segmenter van Audi alleen beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Wie dus een automaat of een sterkere benzinemotor wenst krijgt automatisch een hogere bijtelling voorgeschoteld. Tenzij je voor Lexus kiest, die bieden met de IS 300h immers een 223 pk sterke aandrijflijn voorzien van een CVT-transmissie. Echt meer te bieden heeft die echter niet, de 170 pk en 320 Nm sterke viercilinder in de A4 weet de sedan in 8,1 seconden naar 100 km/h te doen sprinten en piekt op 230 km/h. Heel keurig!

'e Edition'
Audi heeft de prijs van de sedan met 20% bijtelling bepaald op minimaal € 34.800,-, en daarmee wordt hij de goedkoopste in het A4-gamma. Om de introductie van deze versie nog wat extra kracht bij te zetten komt Audi ook nog met de zogenoemde 'e Edition', deze moet minimaal € 35.990,- opbrengen. Naast de standaarduitrusting worden onder meer een ander audiosysteem en Xenon-verlichting aangeboden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model