Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A4 Avant

Nieuws: Audi A4 Avant

Audi A4 Avant alias Abt AS4 Avant

25.04.2008

De Audi A4 Avant van tuner Abt Sportsline brengt de A4 Avant naar een nog sportiever niveau. De complete bodykit van Abt straalt een en al dynamiek uit en de 19 inch lichtmetalen wielen onderstrepen dit. Bovendien levert Abt diverse tuningsprogramma’s voor de 1.8 liter turbomotor en de 3.0 liter TDI.

Audi heeft alles in het werk gesteld om de A4 Avant naar een sportiever niveau te tillen. Maar tuners - zoals in dit geval Abt Sportsline - doen daar graag nog een schepje bovenop. De bodykit bestaat onder meer uit een compleet nieuw ontworpen voorbumper met extra grote luchtinlaten. Honingraatgaas zorgt voor de finishing touch. Van opzij wordt de aandacht direct getrokken door de 19 inch lichtmetalen wielen van het type BR, maar ook door de ventilatieroosters in de zijschermen. Aan de achterzijde wordt dezelfde stijl voortgezet. De achterbumper heeft een sportiever design gekregen en de twee dubbele uitlaatpijpen zijn kenmerkend voor de Abt-producten. Een spoiler op de achterklep maakt het beeld compleet.


Sportonderstel

Audi A4De A4 Avant van Abt oogt niet alleen sportief, hij is ook sportiever dan de standaard modellen die uit de Audi-fabriek rollen. Zo biedt Abt de keuze uit een tweetal sportonderstellen waarbij de veren en dempers zijn aangepast. Deze zijn speciaal door DTM-coureur Christian Abt optimaal afgesteld.

Chip- en motortuning

Audi A4Diverse motorvarianten zijn door Abt van fors meer vermogen te voorzien. Standaard chiptuning zorgt ervoor dat de 1.8 liter TFSI-motor een vermogen van 200 in plaats van 160 pk op de wielen overbrengt. Wie nog een stap verder wenst te gaan weet met de Abt Power-S kit maar liefst 240 pk naar de voorwielen te sturen. De 3.0 liter TDI-motor levert na een chiptuning-behandeling een vermogen van 282 in plaats van 240 pk. De Abt Power-S kit zorgt voor nog eens 28 pk extra waardoor er 310 pk en maar liefst 610 Nm(!) op de weg wordt gebracht. Daarmee staat Abt garant voor supersportieve prestaties die geheel passend bij de bodykit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model