Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A4 Avant

Nieuws: Audi A4 Avant

Abt hijst A4 Avant in nieuw trainingspak

19.11.2012

Voor Abt Sportsline was de Avant-versie van de vernieuwde Audi A4 blijkbaar van ondergeschikt belang. Begin dit jaar presenteerde men immers al een tuning- en stylingpakket voor de vernieuwde A4 sedan, maar op de Avant moesten we tot dit najaar wachten.

Als Audi-tuner van het eerste uur staat Abt vaak vooraan met stylingpakketten. Maar ook als er wat te halen valt op het gebied van motorische tuning voor nieuwe dan wel vernieuwde modellen uit Ingolstadt is de tuner er als de kippen bij. Bij de vernieuwde Audi A4, tot Abt AS4 gedoopt, duurde het weliswaar wat langer, maar aan creativiteit leverde dat weinig op. We zien een spoilerpakket bestaande uit een lipje onder de voorbumper, zijskirts, een achterklepspoiler en een gewijzigde achterbumper die gelijk is aan de exemplaren die onder de A4 sedan gemonteerd worden. Eerlijk gezegd hadden we na bijna een jaar ontwerptijd toch wel iets meer resultaat verwacht.

Motortuning
Motorisch is het altijd weer prettig om te weten dat er nog zoveel rek in de af fabriek-krachtbronnen zit. De 3.0 TDI levert na een bezoek aan Abt maar liefst 300 pk en 570 Nm en dat is een stevige 55 pk en 70 Nm extra. De 2.0 liter TDI-motor kan eveneens een krachtkuur ondergaan en levert op zijn top 205 pk en 420 Nm. Topper volgens Abt is de 2.0 TFSI waar men 270 pk (standaard 211 pk) uit weet te persen. Om dit alles ook qua weggedrag te benadrukken is een conversiekit voor de vering en demping te monteren en rollen de A4's van Abt uiteraard minimaal op 19 dan wel 20 inch de werkplaats in Kempten uit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model