Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A3

Nieuws: Audi A3

14% bijtelling voor Audi A3 TDI ultra

05.08.2013

Audi staat op het punt een hele lijn aan ultra-modellen te lanceren. De Audi A3 TDI ultra geeft daarbij de aftrap. En die is zuinig. Ultra-zuinig. Maar liefst 1 op 31 is immers een keurige score.

In Duitsland is de verkoop al begonnen, en binnenkort zal de extreem zuinige Audi A3 TDI ultra ook de Nederlandse showrooms aandoen. Met een opgegeven gemiddeld verbruik van 3,2 l/100 km en een bijbehorende CO2-uitstoot van slechts 85 g/km komt het model in aanmerking voor 14% bijtelling.

1.500 km
Mochten deze cijfers je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. De aandrijflijn van de A3 TDI ultra is identiek aan die van de Golf Bluemotion. Ook de Audi is bedeeld met een 110 pk sterke 1.6 liter dieselmotor. Deze trekt de iets meer dan 1.200 kilogram wegende Ingolstadter in 10,5 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 200 km/h. Vertrek je met een volle tank à 50 liter, dan is het volgens de fabrikant mogelijk daarop 1.500 kilometer ver te komen. Een heel eind.

S-line
Om zo zuinig te kunnen rijden rolt de A3 TDI ultra af-fabriek op lage rolweerstand-banden en is de aerodynamica verbeterd door de koets 15 mm te laten zakken. Ook zijn er S line-zijskirts gemonteerd. Daarnaast kent de hoogste, zesde versnelling een bovengemiddeld lange overbrenging zodat de motor in dit verzet extra lage toerentallen draait.

De Audi A3 TDI ultra staat vanaf volgende maand bij de dealer als 3-deurs en als 5-deurs Sportback. Prijzen moet nog volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model