Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Audi A3 (Sportback)

Nieuws: Audi A3 (Sportback)

Audi A3 leverbaar met instapdiesel (1.6 TDI)

15.11.2012

De 1.6 liter TDI dieselmotor voor de nieuwe Audi A3 en A3 Sportback was al aangekondigd, maar nog niet in de prijslijsten opgenomen. Dat is vanaf heden wel het geval. De TDI-motor vormt de instapper van het dieselgamma en combineert zijn spaarzame karakter met 20% bijtelling.

Zonder twijfel zal de 105 pk sterke dieselmotor opnieuw de verkooptopper van het A3-gamma in ons land gaan worden. De reden is heel simpel: het model is goed voor 20% bijtelling, met 3,8 l/100 km zeer spaarzaam en met een vanafprijs van € 26.770,- voor de A3 driedeurs de meest voordelige versie voor de zakelijke rijder.

Souplesse
Ondanks het spaarzame en schone (99 g/km) karakter van de A3 1.6 TDI kan het model rekenen op een 0-100 km/h tijd in 10,7 seconden. Geen recordtijd natuurlijk, maar in de praktijk hebben we al eerder ervaren dat dit blok in VAG-producten prima zijn werk doet. In de A3 (Sportback) debuteert bovendien een nieuwe versie van dit blok waarbij ongetwijfeld de souplesse verder verbeterd is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model