Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A3 Sportback g-tron

Nieuws: Audi A3 Sportback g-tron

Audi geeft A3 g-tron prijskaartje

10.09.2013

Aardgas sbestellen en begin volgend jaar staat hij bij de dealer voor €28.900,-.taat bekend als een milieuvriendelijke brandstof om auto’s voor te stuwen. Ook Audi heeft dit ontdekt en presenteert in de vorm van de A3 g-tron zijn eerste model op dit gas. Vanaf oktober is ie te

Met een gemiddelde uitstoot van 88 g/km voor de A3 Sportback g-tron verstevigt Audi haar positie op de zakelijke markt aanzienlijk. Dit 'aardgasmodel' is na de A3 ultra namelijk al de tweede motorisering die in aanmerking komt voor de zeer populaire bijtellingsklasse van 14%. Eentje die hierover kan meepraten is Volvo. Sinds de Zweden met de V40 D2 een 14%'er in huis hebben, kunnen ze de productie voor ons land amper bijbenen.

1.200 km ver
De toekomst van de A3 g-tron ziet er op basis van het recente verleden dus rooskleurig uit. Althans, als de meeste leaserijders van hun werkgever niet per se een dieselauto hoeven te kiezen. De 110 pk en 200 Nm sterke 1.4 TFSI van de A3 g-tron lust van origine namelijk enkel benzine.
Alleen op de benzinetank bedraagt de actieradius 900 kilometer. Tel daarbij de reikwijdte van het rijden op CNG (Compressed Natural Gas) op en de totaal af te kunnen leggen afstand ligt op 1.200 kilometer, wat ver is voor een benzineauto. Heel ver. Sprinten naar 100 km/h doet de A3 g-tron in 10,8 seconden en de topsnelheid ligt op 197 km/h. Daar hoef je overigens weinig voor te doen, want elke A3 g-tron is voorzien van de S tronic-automaat met dubbele koppeling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model