Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A3 Concept

Nieuws: Audi A3 Concept

Audi A3 Concept doet Genève aan

23.02.2011

Met de RS3 als spectaculair afscheidsnummer van de huidige generatie zat het eraan te komen: een compleet nieuwe Audi A3. Audi presenteert hem in Genève als A3 Concept met opmerkelijk genoeg de carrosserievorm van een sedan.

De Audi A3 Concept zoals die op de volgende week gehouden Autosalon van Genève staat is een technologische studie van de komende generatie A3. Het is de eerste auto binnen VAG die op het modulaire MQB-platform staat. Later volgen andere nieuwe modellen met als goede tweede de Volkswagen Golf VII. Direct onder het plaatwerk huist ook een fraai staaltje techniek. Daarin gaat namelijk een 408 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder schuil. Nog een stuk krachtiger dan de 340 pk in de Audi RS3 en hoogstwaarschijnlijk dezelfde krachtbron als in de Audi Quattro Concept. Via Audi's S-tronic 7-trapsautomaat met dubbele koppeling en Quattro-aandrijving worden de krachten over alle wielen verdeeld.

Sedan
Opvallend aan de studie is dat het een sedan betreft, een carrosserievorm van de A3 die wij nog niet kennen. De vierdeurs zou dus het vierde model binnen de A3-familie worden, naast de hatchback, A3 Sportback en de A3 cabriolet. De A3 Concept meet 4,44 meter in lengte, 1,84 meter in de breedte en is 1,39 meter hoog; maten die overeenkomen met de Volvo S40. En hoewel de Audi A3 Sedan hoger gepositioneerd zal worden zouden ook de Ford Focus Sedan en Volkswagen Jetta als concurrenten gezien kunnen worden. Vanaf 2012 gaat Audi zich in de strijd werpen, dan verwachten we het productiemodel van de compleet nieuwe Audi A3.

Bekijk ons aanbod tweedehands Audi A3

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model