Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws Audi A3 Cabriolet

Nieuws: Audi A3 Cabriolet

Onthuld: Audi A3 Cabriolet

04.12.2007

Audi heeft het doek getrokken van de Audi A3 Cabriolet. Met deze compacte cabriolet neemt Audi het op tegen de onlangs gepresenteerde BMW 1-serie Cabrio. De A3 Cabriolet is voorzien van een stoffen kap, een onderscheidend uiterlijk en is leverbaar met moderne en krachtige motoren.

Met de A3 Cabriolet breidt Audi het gamma van de A3 uit naar drie carrosserievarianten. Naast de 3-deurs hatchback en de Sportback komt de Cabriolet vanaf volgend jaar het gamma versterken. In vergelijking met de twee ´oude´ carrosserievarianten heeft de Cabriolet duidelijk een verjongingskuur ondergaan. Aan de voorzijde zien we nieuwe koplampunits die net als bij de nieuwe A4, de A5 en de R8 een designhoogstandje zijn. Bovendien is het front wat scherper gesneden en toont de achterzijde sterke overeenkomsten met de eerder genoemde nieuwe A4 en A5. Het nieuwe front zullen we op termijn ook op de driedeurs en Sportback terug gaan zien.

Stoffen kap

Foto's: Nieuws Audi A3 CabrioletDe A3 Cabriolet moet plaats bieden aan vier personen. In de praktijk zullen de twee zitplaatsen achterin echter alleen voor kinderen geschikt zijn. De bagageruimte meet een inhoud van 260 liter en kan dankzij de neerklapbare achterbank worden vergroot tot 674 liter. In tegenstelling tot de heersende trend heeft Audi - net als concurrent BMW - ervoor gekozen om een elektrisch te openen en sluiten stoffen kap te monteren. Volgens de fabrikant staat dit chiquer. Bovendien zorgt het voor een gewichtsbesparing en dat komt de rij-eigenschappen ten goede. Tot 30 km/h kan het dak ook rijdend worden geopend en gesloten. Audi levert de kap in drie verschillende kleuren.

Het motorengamma

Foto's: Nieuws Audi A3 CabrioletAlle vier voor de Audi A3 Cabriolet beschikbare motoren hebben directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechniek. Het dieselaanbod begint met de 1.9 TDI met 105 pk in combinatie met een verbruik van 5,1 l/100 km. De nieuwe 2.0 TDI met 140 pk en standaard zesversnellingsbak zorgt voor een topsnelheid van 204 km/h en een sprint van 0-100 km/u in 9,9 seconden. En dat bij een gemiddeld verbruik van 5,3 l/100 km. Daarnaast zijn er twee TFSI-motoren beschikbaar. De 1.8-liter versie heeft een vermogen van 160 pk en koppel van 250 Nm. De 2.0 TFSI doet daar met 200 pk en 280 Nm (tussen 1.800 tpm en 5.000 tpm) nog een schepje bovenop. Beide benzinemodellen en de 2.0 TDI zijn leverbaar in combinatie met de geavanceerde S- tronic versnellingsbak met dubbele koppeling.

In april bij de dealers

De Audi A3 Cabriolet staat eind april 2008 bij de dealers. De prijzen en uitrustingsniveaus zullen in aanloop naar de introductie bekend worden gemaakt. Hiervan houden wij u op de hoogte.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model