Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A1 quattro

Nieuws: Audi A1 quattro

Zeven keer Audi A1 quattro voor Nederland

23.02.2012

Met een gelimiteerde oplage van 333 stuks zal de Audi A1 quattro een zeldzaamheid zijn, helemaal in Nederland. Van het totaal aantal gebouwde exemplaren zijn er namelijk slechts zeven ons land toebedeeld.

Zeven A1's quattro op Nederlands kenteken, dat is weinig, maar gezien onze (kleinere) automarkt best gul van Audi. Groot-Brittannië dat niet alleen veel groter is, maar ook een bovengemiddeld grote schare fans van hot hatches kent, krijgt er negentien (allen linksgestuurd). Thuisland Duitsland kan 60 exemplaren tegemoet zien en naar Zwitserland gaan er liefst honderd stuks. De overige 147 worden verdeeld over de rest van de wereld.

Slik!
Audi A1Zeven stuks voor Nederland is dus nog alleraardigst. Want laten we vooropstellen dat deze unieke en exclusieve A1 voor de vaderlandse koper maar liefst 70.000 euro moet kosten. Een lieve som waarbij het dus maar de vraag is of er meer dan zeven een nieuwe eigenaar vinden. Degenen die het ervoor over hebben een A1 te kopen voor de prijs van een Audi A6 3.0 TFSI Pro line quattro met S-tronic krijgen daar behalve exclusiviteit wel wat voor terug. Wat te denken van de krachtigste en snelste auto in het B-segment ooit; liefst 256 pk en 350 Nm heeft de A1 quattro aan boord, opgewekt door een 2.0 liter TFSI. De acceleratie vanuit rust naar 100 km/h voltrekt zich in een vlotte 5,7 seconden. En de topsnelheid, die ligt op 245 km/h.

Bron: Autovisie

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model