Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A1 quattro

Nieuws: Audi A1 quattro

Audi A1 quattro voorgesteld

14.01.2011

Hij leek aanvankelijk niet gepland: een Audi A1 met quattro vierwielaandrijving. Audi stuurt ons nu toch echt de eerste foto’s van een prototype van de A1 quattro en doet daar wat summiere informatie bij.

Op de Autosalon van Parijs presenteerde Audi afgelopen najaar de A1 1.4 TFSI 185 pk. Volgens de geruchten was deze auto eigenlijk als S1 bedoeld en heeft Audi op het laatste moment besloten om hem toch niet van de S1-badges te voorzien. Sterker nog, deze A1 scheen al S1 te hebben geheten, maar was vlak voor zijn debuut omgedoopt tot A1 1.4 TFSI 185 pk. Hoe dan ook, er komt dus een nog sterkere S1. Die krijgt naar verluid zo'n 270 pk te verwerken en daar hoort vierwielaandrijving bij.

Haldex
Audi is momenteel dan ook druk bezig om de A1 klaar te stomen voor het vierwielaandrijvingssysteem. Mogelijk blijft quattro dan ook niet alleen voorbehouden aan de S1 en mogelijke RS-variant van de A1, maar ook voor de iets minder krachtige varianten. Het systeem is soortgelijk aan dat wat Audi op de A3 en TT monteert en maakt gebruikt van een Haldex-koppeling die de aandrijfkrachten naar behoefte over de voor- en achterwielen verdeelt. We zullen er spoedig meer van horen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model