Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A1 1.4 TFSI

Nieuws: Audi A1 1.4 TFSI

Senner Tuning doet A1 1.4 TFSI

26.01.2011

Het is opmerkelijk rustig in de wereld van autotuning. Op de Essen Motor Show was dat al te merken. Gelukkig voor de fans laat Senner Tuning nog wat van zich horen.

Als één van de eersten was Senner Tunng er bij toen de Audi A1 op de markt verscheen. Toen stortte het zich op de verkrijgbare A1 1.6 TDI, nu is de 1.4-benzine aan de beurt. Niet de TSI - de versie die geen Audi S1 mocht heten - maar de TFSI, de compacte vierpitter met enkel een turbo en dus niet nog eens een compressor. Af fabriek levert deze 122 pk, na de installatie van een BMC OTA Power Airbox en een aangepaste motorchip door Senner is dit 156 pk. Het koppel stijgt van 200 naar 250 Nm. Wat de ingrepen met de acceleratiecijfers doen is onbekend. In de wetenschap dat de standaard A1 1.4 TFSI in 8,9 seconden naar de honderd spurt denken we dat de versie van Senner daar ongeveer een seconde van afsnoept. De topsnelheid schatten we op zo'n 225 km/h (standaard 203 km/h).

Visueel
Audi A1Dat er onder de kap is gesleuteld mag men best zien van Senner, maar het moest niet ordinair worden, dit past namelijk niet bij het compacte formaat van de A1. Het koetswerk blijft dan ook ongeschonden. Wel monteert Senner een set zwart gepolijste 18 inch(!) wielen van het type 'Corniche Monza'. De wielkasten schijnen daar groot genoeg voor te zijn, want de Audi A1 werd ook nog eens met 35 mm verlaagd. Tot slot monteert Senner een RVS-uitlaatsysteem met aan weerszijden van de optische diffuser een eindkanaal. De prijs van dit hele pakket bedraagt € 4.950,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model