Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi A1 1.4 TFSI

Nieuws: Audi A1 1.4 TFSI

185 pk sterke Audi A1

22.09.2010

Aanvankelijk dachten we dat de Audi S1 180 pk mee zou krijgen, en nu presenteren de Ingolstadters de A1 1.4 TSFI met 185 pk. Leuk, zeker, maar is daarmee de Audi S1 verkeken?!

Het kan natuurlijk zijn dat er alsnog een Audi S1 komt met, jawel, nog meer vermogen dan deze 185 pk en 250 Nm sterke Audi A1 1.4 TFSI. Hoe dan ook, voorlopig is dit het topmodel binnen de A1-lijn en daarmee is het echt geen klagen. Voorzien van dezelfde krachtbron als de Polo GTI, Seat Ibiza Cupra en Skoda Fabia RS levert de Audi vijf paardenkrachten meer. Sneller dan de Volkwagen is hij overigens niet: van 0-100 km/h duurt 6,9 seconden en de topsnelheid ligt op 227 km/h. Qua verbruik noteert de snelste A1 een gemiddelde van 5,9 l/100 km. De emissiewaarde bedraagt 139 gram CO2 per km en dat is volgens de huidige regels - Prinsjesdag nadert - voldoende schoon om in de bijtellingklasse van 20% te vallen bij zakelijk gebruik.

S-line
Net als zijn gepeperde concerngenoten is de Audi A1 1.4 TSFI uitgerust met een elektronisch XDS-differentieel tussen de aangedreven voorwielen en een zeventraps S-tronic met twee koppelingplaten. Een handbak is helaas niet leverbaar. Standaard is ook het S-line pakket dat onder meer bestaat uit een sportief ogende voorbumper met agressievere mistlampbehuizingen, speciale zij-skirts, 17 inch wielen en LED-dagrijverlichting in de lichtunits. Verder behoren tot de standaarduitrusting een reeks airbags, ESP, Isofix-kinderzitjesaansluitingen, handbediende airconditioning, de voorzieningen van de A1 Ambition-uitvoering, zwarte hemelbekleding en speciale interieuraccenten op kleur en LED-interierverlichting. De Duitse prijs bedraagt € 24.250,-. De Nederlandse prijs is nog onbekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model