[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin

Nieuws: Aston Martin

Aston Martin kan verleiding herbouw Bond's DB5 niet weerstaan

23.08.2018

James Bond is hot. Al sinds halverwege de vorige eeuw en nu welhaast meer dan ooit tevoren. Een 25ste(!) film over 's werelds beroemdste geheim agent is in de maak en mede daardoor komen fans als vliegen af op alles wat naar 007 riekt. Een LEGO-versie van dé populairste Bond-auto bijvoorbeeld. Maar Aston Martin zelf verwacht dat het nog bonter wordt door – 50 jaar na dato – nog eens 28 DB5 in James Bond-trim te bouwen.

De Aston Martin DB5 die debuteerde in Goldfinger (en daarna nog verscheen in Thunderball, GoldenEye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale, Skyfall en Spectre) is één van de meest iconische filmauto's aller tijden. Er een exemplaar van de op de kop tikken is, in tegenstelling tot dit exemplaar, onbetaalbaar. En daar komt niet meteen verandering. Maar Aston Martin gaat er toch nog een aantal bijmaken. Continuations heet dat bij Aston Martin. Bij Jaguar gaan soortgelijke reïncarnaties als zoete broodjes over de toonbank, dus waarom ook niet van fameuze Astons?

Om naar te kijken
Eén groot verschil met bijvoorbeeld de Jaguar Lightweight E-Type: met de DB5 James Bond Edition mag je niet de openbare weg op. De auto wordt immers precies zo gebouwd als de DS5 van weleer en loopt daardoor achter de feiten aan qua veiligheidseisen waaraan auto's tegenwoordig moeten voldoen.

Voor Bond-fans
Ervan genieten kan dus enkel door ernaar te kijken. Hinderen lijkt dat niet te doen. Eerder pakte het merk ook al de productie van de DB4 op – die alleen op het circuit uitgelaten mag worden – en ze waren evengoed meteen uitverkocht.

De prijs? Drie miljoen. Zoveel denkt Aston Martin voor elk van de nieuw te bouwen DB5's te kunnen krijgen. Exclusief belastingen. Hemeltjelief, dan moet je wel een enorm groot James Bond-fan zijn! Maar Aston Martin doet hiervoor ook iets terug, zoals het monteren van een draaiende kentekenplaathouder en nog enkele andere 007-gadgets. Of daar ook de geniale schietstoel bij zit is niet bekend.

Over de technische specificaties van de 'Continuation' zegt Aston Martin tevens niets. Maar de originele DB5 had in elk geval een 4.0 liter zes-in-lijn die 282 pk en 379 Nm opwekte. Goed voor een sprint in minder dan 7,5 seconden en een top van 238 km/h.

Vanaf 2020
Aston wil de eerste exemplaren leveren vanaf 2020. 25 stuks zijn bestemd voor klanten. Aston Martin en EON Production houden zelf één exemplaar en een 28ste DB5 Continuations zal geveild worden voor het goede doel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model