Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Vantage GTE

Nieuws: Aston Martin Vantage GTE

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

23.11.2017

Of het daadwerkelijk zo is, is niet bekend. Maar aangezien Red Bull Racing nogal intiem is met Aston Martin zou het zomaar kunnen dat de Oostenrijkse F1-stal medeverantwoordelijk is voor het uiterlijk vertoon van de nieuwe Vantage GTE.

Nagenoeg simultaan presenteert Aston Martin de nieuwe Vantage voor de straat en het circuit. Hoe die eerste oogt en wat 'ie zoal kan, valt hier te zien en lezen. Het lijdende voorwerp in dit artikel is de nieuwe Vantage GTE die volledig is geprepareerd om deel te kunnen nemen aan het FIA World Endurance Championship en dan in het bijzonder de GTE Pro-klasse. De belangrijkste race op dat programma? De 24 Uren van Le Mans natuurlijk. Kijken dus, halverwege juni, wil je zoveel mogelijk zien van deze kleurrijke bruut.

Sjoelbak
Vind je de straatlegale Vantage – naar Britse begrippen – al uitbundig bespoilerd, dat slaat de circuitversie pas echt alles! Voor wie van gevleugelde auto's houdt is met name de achterzijde van de GTE Pro een natte droom. En dan voor de verandering niet eens zozeer de gigantische achtervleugel, maar de diffuser. Iemand zin in een potje sjoelen?

Makkelijker op de limiet
Zoals dat gaat in de racerij is ook de Vantage GTE Pro een vakkundig samenraapsel van verschillende componentfabrikanten. Zo komt de basis (carrosserie, architectuur) natuurlijk weg bij Aston Martin (Racing). De remmen daarentegen zijn afkomstig van Alcon, terwijl de ophanging is ontwikkeld door Öhlins en Michelin het speciale race-schoeisel aanlevert. En de aandrijflijn? Die komt, net als bij de straatversie, oorspronkelijk uit het Duitse Afflerbach, dara waar Mercedes-AMG gevestigd is.

Het gezamenlijke resultaat van dit alles is volgens Aston Martin een Vantage GTE die op alle fronten z'n (zeer succesvolle) voorganger betreft, maar bovenal een stuk makkelijk op de limiet is te rijden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model