Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Vantage GT3

Nieuws: Aston Martin Vantage GT3

Porsche dwingt tot naamsverandering Aston Martin Vantage GT3

24.03.2015

De onlangs gepresenteerde Vantage GT3 was qua auto al een doorn in het oog van Porsche, maar nog meer diens naam. Met name het GT3-gedeelte viel verkeerd, waarop de Duitsers besloten een advocaat in de armen te namen om aan te sturen op een andere naam voor de super-Aston Martin.

Waarom de Vantage GT3 qua benaming in het verkeerde keelgat van Porsche is geschoten laat zich vrij makkelijk raden: omwille van de 911 GT3 natuurlijk. Daarmee maken de Duitsers al sinds jaar en dag furore en ze beweren in Zuffenhausen zelfs dat zij het naamrecht op het GT3-deel bezitten (waartoe de gelijknamige raceklasse kennelijk niet behoord). De naam van de Vantage GT3 moet dus anders en Porsche's wil is nog wet geworden ook. Officieus weliswaar, want niet via het officiële gerecht, maar omdat Aston Martin niet zat te wachten op een rechtszaak.

GT12
Ook al zijn ze het niet eens met de stelling van Porsche (wat enigszins logisch is daar er meerdere sportauto's de naam GT3 dragen), na de handdoek in de ring te hebben gegooid heeft Aston Martin meteen de GT3-naambadge op hun nieuwe supersporter vervangen door GT12. Voluit is het voortaan dus Aston Martin Vantage GT12. Voor het succes van het sportmodel maakt het niet uit; die was al uitverkocht voor de onthulling in Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model