Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Vantage GT3

Nieuws: Aston Martin Vantage GT3

Aston Martin Vantage GT3 mikt op 911 GT3 (RS)

08.01.2015

Terwijl de NAIAS in Detroit nog van start moet gaan, heeft Aston Martin zijn blik al op de Autosalon van Genève gericht. Daar zullen de Britten een Vantage presenteren die naar eigen zeggen in de smaak zal vallen bij mensen die van hardcore houden.

Op deze stripachtige teaser, met daarop de naam van het model na, is er vrij weinig bekend over de aanstaande Aston Martin. Het GT3-element in de benaming geeft al enigszins aan welke auto de Brit in zijn vizier heeft. Dat moet welhaast de 911 GT3 van Porsche zijn, en misschien zelfs de RS-uitvoeringen daarvan die officieel nog onthuld moet worden overigens.

Extremer dan N430
Vanwaar de gedachte dat de Porsche 911 GT3 RS als mikpunt wordt gezien? Nou, insiders denken dat de Aston Martin Vantage GT3 gestoeld zal zijn op de Vantage V12 S. In de basis heeft die al 573 pk en daarmee ruimschoots meer vermogen dan de eerdergenoemde über-Duitser. Dit aandikken tot pak 'm beet over de 600 pk zou aantonen dat het echt om een super-Aston gaat. Dat tezamen natuurlijk met het opblazen van het uiterlijk en het uitknijpen van de techniek voor maximale, straatlegale prestaties. Oftewel, denk aan de Vantage N430, maar dan nog extremer. We kunnen niet wachten tot maart!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model